Ridelejre

… for børn og nogle af deres forældre

Østrup Turridning  arrangerer i sommeren 2017 ridelejre i ugerne 27, 28, 29 (uge 29 er for mindre børn), 30 og 31, Uge 27, 28 og 31 er allerede fuldt booket. Lejrene varer i 4 dage og starter om tirsdagen kl 10.00 og slutter om fredagen kl 14.00.  Tryk på fanen ‘Book online’ til højre og se, hvor der endnu er  ledige pladser.  Ridelejren koster 3.100,- kr i sommerferien og 2.800,- kr i efterårsferien. Prisen er inklusiv ridning, mad og overnatning.

Afsted på galopmarken – ridelejr i juli 2015

Afsted på galopmarken – ridelejr i juli 2015.

I efterårsferien i uge 42 er der 2 ridelejre. Den første lejr går fra lørdag den  14. til tirsdag den 17. oktober og den anden fra torsdag den 19. til søndag den 22. oktober. Lejrerne starter første dag kl 10.00 og slutter fjerde dag  kl 14.00.

Der kan være 8-10 deltagere på ridelejrene. Børnene bor hos os på tre til fire  gæsteværelser, med tilhørende bad og toilet.   Der rides på kvalitetsheste, rolige og velopdragne islændere, venlige og naturligvis trafiksikre. De er alle gode tøltere, der vil frem, så de er bestemt ikke kedelige.

Ridelejre sommeren 2014.

Vi rider i skov og ved strand. I picaderoen undervises i Horsemanship kropssprog og i almindelig omgang med heste. Der kan evt. arrangeres undervisning i grundridning på bane.

Der arrangeres, strandtur, naturlegeplads tur, eventyraftener, hestehistorie aftener, video og slik aftener, spilleaften og meget mere hyggeligt og spændende efter alder, behov og ønsker. Om aftenen er der bål og hot-pot, hvor I kan ligge i blød og pjaske vildt så længe I lyster. Der er også legetøj og både, der kan sejles med.

Der lægges vægt på, at børnene behandler hinanden godt, og at ingen bliver holdt uden for fællesskabet, så alle kan trives og få en dejlig oplevelse. Rygning er ikke tilladt på ridelejrene.

Når der er børnelejr mødes vi på Østruplund, Østrup 32, 5600 Faaborg kl. 10. Når vi har sagt goddag til hinanden, fået lidt i maven, og du har set, hvor du/I skal sove, er det tid til at hilse på hestene.

Vi vil ride i den smukke natur omkring De Fynske Alper og vi skal til stranden med hestene. Der er fold til hestene i middagspauserne, eller vi binder dem, vi besøger naturlegepladsen, stjerne kikker tårnet i De Fynske Alper, og andre sjove ting. Så er der naturligvis iskiosker undervejs.

Der plejer at gå meget tid med at nusse og børste hestene, flette haler, maner og den slags. Hestene er venlige og omgængelige, og du kan godt selv gå ind til dem. Ud over naturridning arbejder vi med kropssprog og heste håndtering/opdragelse i picaderoen.

Ridelejren slutter på fjerdedagen kl. 14. Prisen kan ses på siden med  Priser  og den kan betales ved ankomst (check eller kontanter, vi kan ikke tage dankort) eller den kan overføres elektronisk.

Vi glæder os til at se så mange som muligt, både nye og tidligere deltagere. Det er altid en god ide at bestille i god tid, da der plejer at være god søgning til børnelejrene.

Ridelejer i uge 30 i 2011

Ridelejer i uge 30 i 2011.

Ridelejre juli 2013 – se billederne her

Man skal medbringe:

 • Sengelinned eller sovepose.
 • Toiletgrej samt håndklæde.
 • Fornuftigt tøj, bukser uden indvendig søm eller joggingbukser kan bruges, hvis man mangler ridebukser.
 • Badetøj.
 • Gerne ridehjelm, hvis du har en (vi har nogle til udlån).
 • Lommepenge til iskioskerne
12. juli 2012: Undervisning og spring på Østrup Turridnings nye ridebane

12. juli 2012: Undervisning og spring på Østrup Turridnings nye ridebane.

Kommentar til Ridelejr

Skriv en kommentar

 • Tine siger:

  Hej,
  Hvad mener I når I siger mindre børn? Jeg har tompigervpå 12, som godt kunne være interesseret i ridelejr i uge 29.
  Tine

  • mm John siger:

   Hej Tine.
   I år er de små ikke helt så små. Der er en pige på 8 år , fem på 10 år og 1 på 13 år, så jeg tror dine piger på 12 år kan passe fint i uge 29. Der er netop 2 pladser tilbage, så lad os høre om de vil med.
   Mv John

 • Mette andreasen siger:

  Hej. Har i en ledig plads i uge 27 2015. Min datter på 14, vil meget gerne med. Hun er en øvet rytter. Mvh. Mette andreasen

 • Rikke Damkjær siger:

  Hejsa

  Jeg vil høre om i har nogen ledige pladser i ugerne 30, 31 ?
  Min datter på 11 år er meget glad for heste men har ikke den store erfaring, har selvfølgelig redet lidt og elsker livet i stalden, men vil der være plads til hende ?

  Med Venlig Hilsen

  Rikke

 • Irene (Frida) siger:

  Hej med jer
  Jeg har en datter på snart 8 år, som rigtig gerne vil med på en ridelejr i sommerferien. Hun har kun prøvet lidt ridning på almindelig hest hos bedstemor før. Er der plads på en af ugerne til hende?
  Vh. Irene

  • mm John siger:

   Hej Irene,
   Vi har ridelejr for mindre børn i uge 29, hvor din datter vil passe fint. Her er stadig plads, så vi kan skrive hende op til den uge, hvis det passer jer. Til listen skal vi bruge hendes navn og alder, dit navn og telefonnummer, samt mailadresse. Det kan du sende på mail til turridning@oestrup.dk.
   Mvh John

  • Melanie Hansen siger:

   Kan man tage sin egen pony med?

   • mm John siger:

    Hej Melanie.
    Vi rider 4 dage op til 30 km om dagen i et godt tempo, og det er de færreste heste, som er i kondition til at følge med, så derfor har vi valgt ikke at tage andre heste med på ridelejrene.
    Mvh John

 • Mette Sohl siger:

  Hej.
  Har I plads til min datter i uge 31? Jeg vil også lige høre om deltagerne får en hest “for sig selv” under hele opholdet. Min datter var på en anden ridelejr forrige år, hvor de skulle dele. Konsekvensen var at der ikke var særlig meget tid på hesteryg.
  Mvh. Mette

  • mm John siger:

   Hej Mette,
   Tak for din kommentar. I uge 31 har vi en del uafklarede bookninger, så vi kan endnu ikke love en plads i den uge.
   Hos os har børnene hver en hest, og de får mange timers ridning. Vi rider dagsture på omkring 30 km. Når de kommer hjem, kan de ride alt det de vil nede i vores “kravlegård” – det er Dortes arbejd-fra-jord bane på 11 gange 11 meter.
   De får friske heste, vi har 21 heste, og en del af de ældre er ikke i form til 30 km., men så erfarne og rolige, at børnene selv klarer at hente dem på marken, strigle og ride. Så laver de gerne en masse sjove ting rider to og to på hesten, sidder baglæns eller hvad de nu finder på. Hestene er så velopdragne, at de aldrig kunne finde på at sparke, bide eller løbe ind i børnene, så børnene færdes frit mellem den på folden, tit hygger de efter rideturen med at hente en hest på folden, strigle og flette man og haler. Islændere har megen hårpragt, så der er bare noget at gå igang med.
   Vi mener, at når man betaler for en ridelejr, skal man have al den ridning og omgang med heste, som man har lyst til, men nogle børn har fået nok efter at have brugt en hel dag på at ride 30 km og foretrækker at pjaske i vandet i vores hot- pot, hvor der kan være 8-10 børn ad gangen.
   Mange af børnene kommer igen her år efter år. Der er mange grunde til den popularitet, men en af grundene er også, at vi foruden at give børne optimal mulighed for at ride og håndtere heste, lægger vægt på at det er kvalitetsheste. Vores heste er fremadgående, de lytter til rytterens signaler og vil gerne samarbejde. De er gode tøltere, hvilket gør, at det er let at sidde på dem, man bliver ikke kastet op og ned som i trav, og desuden er de stabile og lydige. De fleste børn kan derfor klare, selv med megen lidt rideerfaring, at ride i højt tempo, hvor de samtidig har styr på hesten og føler sig trygge. Det gør at de nærmest føler sig som verdensmestre på vores ridelejre.

 • Rikke Jægersdorf siger:

  Hej

  jeg vil høre om i har plads til 4 piger i uge 27. De vil gerne afsted sammen.

  Mvh. Rikke

  • mm John siger:

   Hej Rikke,
   Vi har ikke alle tilmeldinger til ridelejr endeligt konfirmeret for uge 27, men umiddelbart er der 3 ledige pladser i den uge. Hvis I har mulighed i uge 28, 30 eller 31 kan vi godt booke 4 pladser til jer nu (uge 29 er for mindre børn), og ellers må vi se når vi får afklaret de andre tilmeldinger.
   Vi håber det lykkes og glæder os til at se jer til sommer.

 • Josefine Rosenkvist siger:

  Hej!
  Har i stadig ledige pladser på jeres ridelejr sommer 2014?
  Mvh Josefine

  • mm John siger:

   Hej Josefine,
   Der er kun en enkelt plads tilbage i uge 27. Lad os høre, hvis det er noget du kan bruge.
   Mvh John

 • Lene Kristensen siger:

  Hej
  Har i stadig ledige pladser i uge 31
  Hilsen Lene

  • mm John siger:

   Hej Lene,
   Vi har nu kun en plads tilbage i uge 27. Send os evt. en mail, hvis I kan bruge den plads.
   Venlig hilsen John

 • Helene Fast Seefeldt siger:

  Hej
  Er der nogen ledige pladser på jeres ridelejrer til sommer 2014? Har en 10-årig, der meget gerne vil på ridelejr. Hun har ikke redet islændere før, men redet på shetlændere i 4 år og sidste år på ridelejr på en haflinger.
  Mvh
  helene Fast Seefeldt
  25721273

 • Maja Semberg rasmussen siger:

  Hej Dorte & John
  Jeg ville lige høre om der er plads på rytterlejren i uge 30 2014,
  Anja rasmussen var hos jer sidst år i uge 30 det var hun meget glad for!
  Mvh Maja

  • mm John siger:

   Hej Maja,
   Der er muligvis en ledig plads tilbage. Pladsen er reserveret, men de har ikke bekræftet endnu. Du skal få besked snarest.
   Mvh John